Gy.I.K.

 

Általában milyen neműek/korúak a résztvevők?

A legtöbben a 25-40 év körüli korosztályból kerülnek ki, de gyakran jönnek hozzánk 18-23 közötti diákok és nem ritka az 45-65 év képviselője sem. A nemek aránya általában 4:1 a fiúk javára, de minden tanfolyamon vannak hölgyek is.

Biztonságban leszek-e?

Az úszástudás minden vízi sportnál, itt is kötelező. Minden tanfolyamot biztonsági oktatás előz meg, a hajókban minden mentőfelszerelés (mentőgyűrű, – kötél, – mellény, stb.) hiánytalanul megvan, azokat (mentőmellény) kicsit is erős széltől vagy viharjelzés esetén kötelezően használjuk is. Aki nem tud biztosan úszni, végig mentőmellényben kell, hogy legyen. Az oktatóink mindenkire figyelnek; és bár szeretjük, megvitorlázzuk a sportosabb szeleket is, felesleges kockázatot semmilyen körülmények között sem vállalunk.

Ha nincs szél, mit csinálunk?

Ritkán, de előfordul, hogy szélcsend van (esetleg viharos a szél). Ilyenkor az elméleti oktatást előrehozzuk, hasznosan töltjük az időt, új csomókat tanulunk, vitorlázó érdekességekről beszélgetünk, és a motorcsónak oktatást végezzük addig. Amennyiben tartósan vitorlázásra alkalmatlan idő lenne, Cégünk külön díj felszámolása nélkül bepótolja, amit az időjárás megakadályozott. Nálunk presztízskérdés, hogy minden vendégünk ugyanazt a maximális gyakorlati tapasztalatot kapja.

A tanfolyam keretében biztosítják a tananyagot?

Igen a sikeres vizsgáig, iskolánk biztosítja a felkészüléshez szükséges tananyagot és a hivatalos vizsgakérdéseket is a résztvevők részére bocsátja.

Hol történik a vizsga és azokon a hajókon, amiken a felkészítés történt?

A vizsga mindig ott történik ahol a tanfolyam volt és a vizsgán azokkal a hajókkal lehet vizsgázni, amiken volt a gyakorlati képzés.

Milyen öltözéket célszerű a gyakorlati oktatásra hozni?

Mindenképpen olyan kényelmes laza ruhát, ami nem akadályoz senkit a szabad mozgásban és célszerű rétegesen öltözködni. Az esőre is fel kell készülni, mert nyáron is előfordulhat egy-egy kisebb zápor. A cipő célszerű, ha világos talpú és nem húz csíkot a fedélzeten.

Az esetlegesen felmerülő kérdésekre telefonon vagy e-mailben szívesen állunk az Önök rendelkezésére!